Het belangrijkste ingrediënt
van ons succes: onze klanten

De Algemene Vergadering van Integrale beslist de deadline te verlengen om een oplossing te vinden voor een overname

Op 23 december moest de Algemene Vergadering van Integrale beslissen over de continuïteit van de onderneming.

De raad van bestuur heeft haar conclusies voorgelegd aan de Algemene Vergadering met betrekking tot de overname van de onderneming. De raad beschouwt de offertes als ernstig met een reële kans op overname. 

De raad is echter van mening dat er nog steeds onzekerheid is inzake de realisatie vermits zij afhangen van externe operaties of organen buiten de raad van bestuur (analyse « due diligence », kandidaat overnemers, aandeelhouders en/of toezichthouders). De periode van 2 maanden na goedkeuring van de rekeningen in discontinuïteit is verstreken. Bij gebrek aan maatregelen die garant staan om de continuïteit van de onderneming te verzekeren binnen deze termijn, heeft de raad beslist dat zij de ontbinding van de onderneming aan de Algemene Vergadering diende voor te leggen.

Na het horen van de conclusies van de raad van bestuur, en gezien het feit dat er nog steeds redelijke kansen zijn om de offertes te realiseren, heeft de Algemene Vergadering besloten het proces verder te zetten totdat de huidige onderhandelingen zijn afgerond.

De Vergadering geeft de onderneming, onder voorbehoud van goedkeuring door de Nationale Bank van België, tijd tot 24 februari om de onderhandelingen verder te zetten met de kandidaat overnemers.

De aandeelhouders die unaniem voor het voorstel hebben gestemd, hebben benadrukt dat zij alle kansen willen geven aan de offertes die de continuïteit van de onderneming kunnen garanderen.. Zij zijn van mening dat dit de beste manier is om de belangen van de verzekerden en personeelsleden van Integrale te verdedigen, wat hun absolute prioriteit is.

De algemene vergadering wil ook alle teams van Integrale danken voor het belangrijke werk dat zij in deze moeilijke tijden verricht hebben.

De Nationale Bank van België werd reeds geïnformeerd over deze beslissing van de Algemene Vergadering.

Naar boven