Het belangrijkste ingrediënt
van ons succes: onze klanten

Burgers krijgen weldra toegang tot tweedepijlerpensioen-gegevens in DB2P

Vanaf 1 oktober 2016 zullen burgers de nieuwe nationale databank voor aanvullende pensioenen kunnen raadplegen op de website : www.mypension.be. De gegevensbank werd DB2P gedoopt en wordt beheerd door de vzw Sigedis.

Vanaf 1 oktober 2016 zullen burgers de nieuwe nationale databank voor aanvullende pensioenen kunnen raadplegen op de website : www.mypension.be. De gegevensbank werd DB2P gedoopt en wordt beheerd door de vzw Sigedis.

Iedere pensioeninstelling moet elk jaar, voor 30 september, de gegevens van elk contract actualiseren. Deze update omvat onder andere het bedrag van de reserves, de verworven prestaties en het overlijdenskapitaal.

Elke burger zal vanaf 1 oktober toegang hebben tot een algemeen overzicht van zijn of haar wettelijke en aanvullende pensioenrechten die berekend zijn op 1 januari van het jaar, voor heel de loopbaan, alle werkgevers, werknemersstatuten en pensioeninstellingen samen.

De slapers die niet meer actief zijn bij een werkgever ontvingen hun pensioenfiche(s) van Integrale vroeger per post. Vanaf 2016 zullen ze deze fiche(s) niet meer per post ontvangen. Ze kunnen hun pensioenrechten voortaan raadplegen op de website : www.mypension.be. Binnenkort ontvangen zij een brief met meer informatie over dit onderwerp.

De actieve aangeslotenen zullen hun fiche daarentegen blijven ontvangen via hun werkgever. Het formaat van deze fiche verandert dit jaar eveneens. Zo kunnen de aangeslotenen dezelfde gegevens terugvinden op de pensioenfiche als diegene die door de pensioeninstelling werd doorgegeven aan DB2P. Op deze manier krijgen ze coherente informatie langs twee wegen : zowel op hun fiche als op de website : www.mypension.be). Deze nieuwe fiches zullen beschikbaar zijn vanaf eind september.

Sigedis zal de burgers regelmatig op de hoogte houden met meldingen in hun e-box van de sociale zekerheid. Deze meldingen zijn raadpleegbaar via de link : https://www.socialsecurity.be/citizen/nl/static/infos/ebox/transit.htm

De individuele levensverzekeringscontracten (3e en 4e pijler) zijn niet opgenomen in DB2P en kunnen dus niet geraadpleegd worden in deze gegevensbank. M.a.w. geen wijziging voor wat deze contracten betreft.

Integrale blijft uiteraard ter beschikking van al haar aangeslotenen om te antwoorden op vragen over contracten en om aanvragen voor wijzigingen, overdrachten of vereffeningen te behandelen.

Voor al uw vragen over de toegang tot DB2P kan u terecht bij Sigedis. Zij verzekeren bijstand met een helpdesk. Meer informatie hierover vindt u in uw e-box of op www.mypension.be.


Naar boven